Det moderna och hållbara badrummet

Badrummet är en av de viktigaste delarna för en hållbar inredning. Varmvatten är någonting som kostar på och det är viktigt att inte göra av med alltför mycket, utan i stället spara. Visst är det trevligt med ett skönt bad då och då, när man kommer hem en mulen höstkväll och är alldeles blåfrusen. Men ärligt talat, en varm dusch för att sedan sitta insvept i filtar i soffan och mysa, med en kopp varmt te (eller kaffe, eller choklad) är minst lika bra, om inte bättre. Men det är inte bara dusch i stället för badkar som kan göra skillnad. En tvättställsblandare som inte håller riktigt tätt kommer att sakta men säkert att slösa en hel del vatten den med – helt i onödan. Och dessutom kan den komma att låta alldeles oerhört irriterande: dropp… dropp… … dropp dropp. En ny, fräsch och väl fungerande badrumsinredning är ett måste i det moderna hållbara hemmet.

Det finns många sätt att förbättra sitt badrum på och här tänkte vi gå igenom några av dem:

  • Till att börja med badkar och duschkarbin. Det har vi redan nämnt, men vi tycker ändå att vi bör säga det igen. En duschkarbiner är bra mycket hållbarare än ett badkar och därför är det någonting som vi rekommenderar. Vill man ändå ha ett badkar, för att då och då kunna unna sig lite extra njutning bör man i stället skaffa ett duschdraperi, så att man kunna duscha i det majoriteten av tiden utan att stänka ner hela badrummet.

  • BadkarsblandareSedan så nästa sak, blandarna. Det gäller tvättställsblandare, duschblandare och badkarsblandare, och dessa ska vara så bra som möjligt, självklart. En smart blandare gör att det går åt mindre vatten, och dessutom får man snabbt och enkelt den temperatur man vill ha. Hur många gånger har vi inte stått där och vridit för att försöka få det precis som vi vill ha det? En bra blandare löser det, och många andra, problem.

Det finns mycket mer att säga om badrum, och det här är bara början. Ta gärna och själva och kolla upp lite vad en smart badrumsinredning är, och vilka saker som ni själva eventuellt kan tänkas behöva skaffa er eller byta ut. En förbättrad badrumsinredning kan göra stor skillnad, inte bara vad gäller vattenförbrukningen, utan även för hur ni kommer att trivas i badrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *