Hållbarhet och halsband

Kan halsband och smycken vara hållbara? Ja, det skulle vi nog allt vilja påstå, och här skulle vi därför vilja lyfta fram en svensk designer, Edblad, som vi tycker passar in i konceptet. Edblad är inte bara en designer utan två, Hans och Cathrine Edblad, som för det första hämtar mycket av sin inspiration från naturen och den svenska skärgården. ”Som en bris som far över stilla vatten, träd och solnedgång” är hur de inspireras när de formger sina smycken, och det låter ju spännande, eller hur? Det är också hur flera av deras smycken skulle kunna beskrivas, samtidigt som de också känns mycket moderna. Men, oavsett hur fina de är så är det ju hållbarhet som är vad Montse handlar om, och även där ligger Edblad i framkant, på mer än ett sätt.

Hållbara smycken

Så hur är då Edblads smycken hållbara? Dels så handlar det om valen av material, där saker som stål, porslin och halvädelstenar är vanligt. Grunden i smyckena är vanligen rostfritt stål, vilket gör att de får en riktigt lång livslängd och är mycket – hållbara. De kommer inte att gå sönder i första taget (samtidigt som de också ser mycket fina ut). Men det är inte bara det som gör att vi med gott samvete kan kalla Edblads halsband och smycken för hållbara. Det gäller även för företaget i stort och de är på många sätt och vis ett föredöme som andra borde ta efter.

Miljö och utsatta barn

Vi syftar här främst på att de designar smycken till olika organisationer, organisationer som antingen jobbar med miljön eller med utsatta barn. Mycket behjärtansvärda syften och huvudskälen till att vi räknar Edblad som vi utan tvekan kan rekommendera. För dig som tycker om smycken och samtidigt vill stödja företag som försöker göra det som är rätt så är Edblad ett självklart val.

På sätt och vis syns deras fina inställning i de smycken som de skapar, och vi menar att detta enbart är positivt. Letar du efter smycken som både är vackra och annorlunda? Då finns det knappast någon mer intressant tillverkare än Edblad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *