Om oss

Montse är latin och betyder klippigt berg, och det finns en anledning till att vi valde just det ordet som namn på vår förening. För det första är det ett väldigt vackert ord, men för oss är det också ett sätt att få in allt det vi verkar för i ett och samma ord.

När man tänker arkitektur så tänker man ofta på stora och imponerande byggen som antika arenor eller moderna konserthallar. Ett berg är i allra högsta grad ett byggnadsverk imponerande nog att jämföras med det vi själva skapar, med skillnaden att det är Moder Jord som har konstruerat det.

Produktion är tillverkning, och när det gäller berg så är tillverkning kanske inte det första man tänker på. Men faktum är att berg ständigt är i förändring. Ett berg kan bestå av ett antal lager bergarter som under många år byggts på och slipats ner av naturens krafter.

Design är kanske den delen som är enklast att förstå när vi pratar om att klippiga berg står för det som är viktigt för oss, för det är inte svårt för ögat att se att naturens former är ett förträffligt bra exempel på vacker design.

Så vad menar vi då med allt det här? Jo, att naturen kan lära oss väldigt mycket när det kommer till ett hållbart samhälle. Det klippiga berget har helt naturligt och utan åverkan på miljön byggts upp till en magnifik skapelse, det förändras och förnyas ständigt utan att lämna spår efter sig och det är otroligt vackert och magnifikt. Att jorden själv kan skapa något så fantastiskt ger oss inspiration och motivation att tänka och verka i samma banor!

Kontakta oss
Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar eller vill veta mer om vår verksamhet. Vid allmänna frågor går det bra att skicka en e-post till kontakt@montse.nu, och i övriga fall hänvisar vi till den styrelsemedlem som frågan riktar sig till.

Vi som sitter i föreningens styrelse är:

Ordförande, Marcus Andersson: marcus.andersson@montse.nu
Vice ordförande, Lena Ek: lena.ek@montse.nu
Sekreterare, Jonas Pålsson: jonas.palsson@montse.nu
Kassör, Maria Edlund: maria.edlund@montse.nu
Ledamot, Siv Björklund; siv.bjorklund@montse.nu
Ledamot, Arne Ahl: arne.ahl@montse.nu
Suppleant, Robert Karlström: robert.karlstrom@montse.nu
Suppleant, Jill Svensson: jill.svensson@montse.nu