Soffor som mänskligt hjärta

Det kanske låter poetiskt eller rent av dumt, men på många sätt så skulle man kunna säga att soffor är husets kanske största hjärta. Vi menar på att det finns flera platser i hemmet som kan representera den känsla som man brukar beskriva som ett hjärta. Köket är en naturlig del att kalla hjärta, men här är man sällan i sitt mest avslappnade stadium. Det finns en funktion, en mening, med att befinna sig i köket och det är framför allt att laga mat och äta den. Trevligt och mysigt på flera sätt, men det är när man sätter sig i soffan som man verkligen kan vara sig själv. Här bestämmer man allt och inget, man bara är. Och det är precis det som är ett hjärta.

Ett hållbart liv

Hur kommer det sig att vi tar upp det här som en del av vår blogg? Jo, det finns mycket som är viktigt när det kommer till hållbarhet, men för att det ska finnas en tanke och en vilja på att vi ska kunna göra något åt vår planet och vårt samhälle så behöver det finnas människor som lever hållbara liv, som lämnar utrymme åt att vara oss själva och tillfällen där vi kan tänka på allt eller ingenting. På så sätt så måste också möjligheterna skapas till att ge oss dessa tillfällen och det är precis där som soffor kommer in. För med soffan skapas denna miljö, antingen som helt ensam eller som en familj, ett par eller en grupp vänner. Det är i de avslappnade lägena som vi tänker som allra bäst.

Därför fungerar inte vilken soffa som helst. Soffan måste vara utformad på ett sätt som gör att dess existens inte ens funderas på, den ska enbart finnas där och omsluta kroppar på ett sätt som är avslappnande och bekväm. Det finns också många soffor att välja på när det kommer till det här, och vilken soffa man än väljer så kommer det alltid att finnas personliga tycken om vad man egentligen föredrar. Därför är det viktigt när man köper soffor att göra ett väl avvägt val, som passar många men framför allt sig själv. På så sätt skapar man förutsättningar som kan öppna upp ett sinne och tankarna på hur ett hållbart samhälle kan se ut. Finns inte förutsättningarna så är det svårt att låta hjärnan jobba. Så det gäller att välja bra och ur ett stor urval. Är ni i färd med att tänka på soffor och soffbyte så läs mer på chilli.se exempelvis, som kan leverera en rad olika soffor för många olika smaker.

home-1730489_640

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *